RECEPTES DE CUINA

En aquest espai podem compartir receptes de cuina. Si voleu les hi podeu portar a Can Bastinos i la Raquel ens les passarà per penjar-les al blog.


Receptes de tardor

Per a aquesta tardor 2012 la Diputació de Barcelona ofereix un recull de noves receptes de temporada que s'afegeixen al receptari que ja tenen. Aquest receptari pretén fomentar una alimentació saludable tot gaudint dels productes de temporada.



Receta económica: receta de pasta y judias verde

Ingredientes:
para 4 personas
500 gr.de judias verdes
300gr.de pasta
1/4 de pimiento verde
1/8 de pimiento morron
1/2 de cebolleta
1 diente de ajo
8 rabanitos
25 gr.de almendras tostadas
25 gr.de nueces tostadas
Agua Aceite de oliva Vinagre y Sal
Preparació:
Limpia las judias, retirales las puntas y los hilos y cortalas en juliana.
Cuecelas con agua y una pizca de sal 10 min. Retiralas y enfrialas bajo el chorro de agua fria.Pon agua a hervir y, cuando este lista, agrega una pizca de sal yun chorito de aceite. Agrega la pasta y dejala cocer, escurrela
Para la primera vinagreta,pica el pimiento verde,elpimiento marron, la cebolleta y el diente de ajo.coloca todo en un recipiente y agrega aceite vinagre y sal y bate bien, para la segunda, pon en un bol aceite, un chorito de vinagre y una pizca de sal y bate bien.
Pica las nueces y las almendras saltealas y añadelas al bol. Aliña la pasta con la vinagreta de pimiento y las judias con la vinagreta de frutos secos. Sirve en una fuente amplia, la pasta y al otro las judias.


Menu Anticrisis


Primer Plat
Sopa d'all potser molt sabrosa feta amb una mica de gràcies , o es pot substituir per sopa de pollastre feta amb carcasses, potes, verdures, fideus i ou dur

Segon Plat
Peix, el verat (caballa) peix de temporada és molt saludable i està molt bé de preu

Postres
Un flan



Arròs amb carxofes i bolets

Ingredients per a quatre persones
300 g d'arròs
1 ceba gran
3 carxofes mitjanes
25-30 g paquet de bolets secs
4 cullerades d'oli d'oliva

Elaboració
1. Poseu els bolets a remull en aigua freda i al foc.
2. Quan l'aigua bulli retireu-los i escorreu-los.
3. Peleu i piqueu la ceba ben menuda i també netegeu i talleu les carxofes.
4. Poseu l'oli, la ceba i una mica més tard les carxofes en una cassola de fons gruixut i deixeu-ho coure a foc lent i tapat.
5. Quan la ceba estigui ben transparent, poseu-hi els bolets, salteu-los i més tard afegiu-hi l'arròs i remeneu-lo.
6. Afegiu-hi l'aigua dels bolets (aproximadament dues vegades més d'aigua que d'arròs) i poseu la cassola al forn prèviament escalfat, durant uns quinze o setze minuts.
7. Traieu-la del forn, tapeu-la i deixeu-la reposar cinc o vuit minuts.
En aquesta preparació es poden fer servir també bolets frescos: rovellons, llenegues, gírgoles, fredolics i encara millor si disposeu de diferents tipus de bolets.

Proposta de menú
Arròs amb carxofes i bolets
Llom guisat amb prunes
Rodes de taronja amb xocolata calenta i pinyons

Comentari dietètic
El plat que us proposem és una preparació rica en midons procedents de l'arròs i també en minerals i fibres proporcionades pels bolets i les carxofes. A part de l'oli utilitzat, els ingredients no aporten greixos, per la qual cosa podem considerar que és un plat amb molt poc greix.
Per tal de disminuir el contingut energètic de la preparació, podeu utilitzar menys quantitat d'arròs i incrementeu la proporció de verdures (carxofes i bolets), afegiu menys oli en el sofregit i deixeu que es cogui més al vapor.
És un plat adequat per a persones que hagin de controlar el consum de greixos, el de sal, i també per a diabètiques, sempre que mesurin la quantitat d'arròs.
Pot ser un recepta de molt bona acceptació tant per als grans com per als més petits de la casa.





Cuscús de coliflor amb sopa de tomàquet
Ingredients (per a 4 persones)
  1. 1 coliflor mitjana
  2. 6 tomàquets madus
  3. 1 llimona
  4. 100 gr. de moixama
  5. Oli d'oliva verge extra
  6. Sal
  7. Pebre (millor de molinet)
  8. Manat d'alfàbrega fresca
Elaboració
  1. Ratllar la coliflor amb un ratllador fi perquè ens quedi amb un aspecte de cuscús, la posarem en un vol a macerar amb sal, pebre, el suc de la llimona i l'oli d'oliva.
  2. Per preparar la sopa pelarem els tomàquets, els hi treurem les llavors i ho triturarem tot; li afegirem sal, pebre i oli d'oliva i, si fos necessari, una mica d'aigua mineral, per donar-li una textura de sopa, i ho deixem refredar.
  3. Tallarem la moixama en daus petits, tant como ens sigui possible.
  4. Ho presentarem en un plat fons. Posarem en un lateral el fals cuscús, a l'altre costat la moixama a daus i deixarem caure pels costats la sopa de tomàquet, posant al centre un manat d'alfàbrega.





CREMA D’ESPÀRRECS
Ingredients
1 manat d’espàrrecs verds
Sal
Oli d’oliva

1. Bulliu els troncs i els retalls d’espàrrecs en força aigua bullent i sal.
2. Un cop estiguin ben tendres, escorreu-los i reserveu l’aigua de coure’ls fins que es refredi.
3. Tritureu els espàrrecs amb una mica de la seva aigua, i tot seguit afegiu-hi un bon raig d’oli d’oliva verge perquè l’emulsioni i quedi més untuosa. Poseu-la a punt de sal i pebre i serviu-la amb unes puntes d’espàrrec o amb la guarnició que més us agradi: llagostins bullits, pernil salat, un ou escaldat…
4. A l’hora de fer la crema, podeu afegir-hi patata, nata líquida, ceba fregida…



Receta de Albóndigas de Pescadilla

INGREDIENTES:
400 g. de pescadilla
4 langostinos
2 dientes de ajo (opcional)
1 cebolla
1 rebanada de pan
6 almendras tostadas (opcional)
½ vaso de leche
20 gr. de miga de pan
6 cucharadas de tomate frito
½ copa de vino blanco
harina
agua
aceite virgen extra
sal
pimienta negra
arroz blanco hervido
1. Pela los langostinos (reserva las cabezas, y las cáscaras), pícalos y colócalos en un cuenco. Añade la pescadilla picadita, la miga de pan remojada en leche y perejil picado. Salpimienta y mezcla bien. Haz bolitas, pásalas por harina y fríelas en una sartén con abundante aceite. Retira las albóndigas a una fuente con papel absorbente para eliminar el exceso de aceite. Cuela el aceite y resérvalo en una sartén.
     
2. Para hacer la salsa, en la sartén con el aceite colado, dora las cabezas y las cáscaras de los langostinos. Añade la cebolla picada, la salsa de tomate, el vino y un vaso de agua. Mezcla bien. Haz un preparado majando en un mortero la rebanada de pan y el ajo picado fritos junto con las almendras y agrega a la salsa. Deja cocer para que coja el sabor de la salsa. Tritura, cuela y reserva la salsa.
3. Coger las albóndigas y colócalas en un plato con arroz blanco y acompaña con la salsa.
Puedes servirlo con lo que quieras:  arroz, patatas, verduras y si te animas puedes ponerlo como un aperitivo. ¡Pruébalas!
Via Karlos Arguiñano: Albóndigas de Pescadilla



Què us sembla a mitja tarda un batut fàcil i molt energètic tant per nens com per gent gran?
Un batut de llet fermentada amb fruita és una opció molt energètica.Podeu batre un actimel natural amb prèssec


.









Coneixeu l'"HUMUS"???
Es trituren cigrons cuits, es posa en un plat, es rega amb oli d'oliva i pebre vermell. S'acompanya amb unes verdures crues tallades a juliana com pastanaga, pebrot, carbassó i cogombre. que vaig de gust!!!